Instructies

4 personen
1

Breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.

600 g scampi (16 à 20 stuks)
2

Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.

3

Verwarm een scheut olijfolie in een pot en bak de scampi’s kort. Schep ze uit de pot wanneer ze een korstje hebben en hou ze even apart.

2 uien
4

Pel de uien, snijd ze in blokjes en stoof ze in de olie waar de scampi’s in gebakken zijn.

1 teentje Look
5

Pel en plet de look en laat meebakken.

1 venkel, 1 tl gerookt paprikapoeder, 2 el currypoeder
6

Snijd de venkel in blokjes en stoof ze mee aan. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder en currypoeder.

1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 laurier, 2 Steranijs, 4 el ketchup, 2 tl Tomatenpuree
7

Maak een kruidentuil met de tijm, rozemarijn en laurier en voeg hem samen met de steranijs toe, gevolgd door de ketchup en de tomatenpuree. Laat alles even stoven.

1 scheutje Ricard, 0,2 l witte wijn
8

Schenk de Ricard erbij en laat het meeste van de alcohol verdampen. Blus daarna met de witte wijn en laat het inkoken.

400 g penne
9

Kook de penne gaar.

1 Tomatenblokjes (a larrabiatta (400 g)), 0,1 l Room
10

Doe de tomatenblokjes, een blik water en de room bij de saus en breng het geheel aan de kook.

11

Snijd de gebakken scampi’s in stukjes.

12

Schep de gare pasta bij de diaboliquesaus en voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe. Meng alles onder elkaar en voeg als laatste de stukjes scampi’s toe. Meng alles en laat nog even opwarmen.

1 bosje Bieslook, 1 takje kervel
13

Schep wat pasta in een bord en werk af met wat fijngesneden bieslook en enkele takjes kervel.