Instructies
4 personen
De mangodip
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
1
Snipper de sjalot grof en snij de look in stukjes.
1 scheutje arachideolie
2
Verhit een beetje plantaardige olie in een pan en stoof de sjalot en de look op een matig vuur.
1 mango
3
Mango is een steenvrucht. Schil de mango en snij zo veel mogelijk vruchtvlees van rond de grote pit. Snij de stukjes fruit in grove stukken en laat ze meestoven met de sjalot en de look.
0,1 l witte wijn, 2 el rijstazijn, 3 el suiker
4
Giet een scheut witte wijn in de pan en doe er ook wat suiker en een scheutje rijstazijn (of wijnazijn) bij.
5
Laat alles sudderen op een zacht vuur tot er een soort confituur ontstaat (15 à 20 minuten).
6
Stort het gare fruitmengsel in de blender en mix het tot een gladde dipsaus.
7
Giet de warme saus in een serveerschaaltje en laat hem goed afkoelen.
De konijnsatés
peper, zout, 1 ei
8
Neem drie schaaltjes om de stukjes konijn te paneren. Klop het ei los in één schaaltje. Kruid het ei met peper van de molen en wat zout.
3 el bloem, 150 g panko
9
Strooi de bloem in het tweede schaaltje en strooi panko in het derde. (Wie geen panko te pakken krijgt, kan ook traditioneel paneermeel gebruiken.)
3 el sesamzaadjes
10
Meng de sesamzaadjes onder de panko (of het klassieke paneermeel).
4 rugfilets
11
Haal het konijnenvlees uit de koelkast. Verwijder met een scherp mes het vliesje dat rond de rugfilets zit, en snij elke filet in twee gelijke stukken. (Je kan ook aan de poelier vragen om het vlies vooraf te verwijderen.)
12
Wentel elk stukje vlees eerst door de bloem en vervolgens door het ei. Leg het tenslotte in de panko met sesamzaadjes en zorg ervoor dat elk stukje rugfilet een egaal laagje paneersel krijgt.
13
Verhit de friteuse op 180°C. Bak dan de stukjes konijn krokant. Dat duurt ongeveer 3 minuten.
14