Instructies

4 personen
1

Zet een steelpannetje op het vuur met het sinaasappelsap teentje knoflook citroensap de saffraan en rietsuiker. Laat inkoken tot een dikke siroop.

2

Verwarm de oven voor op 200°C.

3

Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Kruid de konijnfilets met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schroei ze dicht op de hete grill langs beide kanten ongeveer 2 minuten per kant.

4

Schik de konijnfilets in een ovenschaal en gaar verder in de voorverwarmde oven ongeveer een kwartiertje.

5

Laat het konijn afkoelen en snijd dan in stukjes. Hussel onder de zelfgemaakte siroop.

6

Was de spinazie. Snipper de chilipeper fijn.

7

Snijd de venkel met behulp van de mandoline in flinterdunne plakjes.

8

Meng de venkel samen met de spinazie rode chilipeper en platte peterselie tot een mooie salade. Schik de stukjes konijn in de salade.