Was de rode bieten onder stromend water maar schil ze niet.
2
Kook ze gaar in ruim water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
3
Meng de rode wijnazijn met een scheutje water en bloemsuiker.
lightbulb_outline
TIPDe bloemsuiker dient om de scherpte van de azijn weg te halen. De marinade mag dus niet te zoet zijn.
4
Schraap het vel van de bieten en snijd ze in partjes. Leg ze in de marinade.
5
Haal de harde steeltje van de tuinkers en leg ze in ruim water. Het aanwezige zand zal naar de bodem zakken. Knip of snijd de waterkers van de matjes en spoel. Laat alles uitlekken in een vergiet.
Rode bietendressing
100 ml rode bietensap, 25 ml Rode wijnazijn, 150 ml Walnotenolie, 75 ml olie, 1 tl mosterd, peper, zout, 1 ei
6
Splits het ei en doe de eierdooier in een hoge maatbeker. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
7
Doe het rode bietensap, de mosterd en de rode wijnazijn bij de eierdooier. Giet er in een fijne straal olie bij en mix tot een dunne ‘mayonaise’ met de staafmixer. Kruid met peper en zout.