Instructies
4 personen
Frittata met mozzarella en tomaat
6 eieren, 1 scheutje melk
1
Klop de eieren los met een scheutje melk.
boter, 100 g aardappelen
2
Smelt een klontje boter in een pan en bak de aardappelen.
3
Giet de eieren over de aardappelen.
200 g kerstomaten, peper, zout
4
Halveer de kerstomaten en doe ze ook in de pan. Kruid met peper en zout.
1 bol Mozzarella
5
Scheur de mozzarella in stukken. Leg ze op de eieren.
6
Laat de frittata garen onder een deksel (of in de oven op 180 °C).
Salade van gerookte zalm
1 komkommer
7
Snijd de komkommer in stukken en mix in de blender.
8
Duw de pulp uit in een schone keukenhanddoek.
200 g gerookte zalm
9
Mix de gerookte zalm ook in de blender en meng met de komkommerpulp.
250 g Griekse yoghurt, 0,5 citroenen, dille, Munt
10
Roer er de Griekse yoghurt door. Snipper de munt en de dille. Breng de salade op smaak met citroensap, peper, gesnipperde dille en munt.
Afwerking
1 meloen
11
Snijd de meloen in stukken en verwijder de pitjes en de schil.
12 plakjes rauwe ham
12
Leg de plakjes gerookte ham op de meloen.
basilicum, olijfolie
13
Werk de frittata af met enkele blaadjes basilicum en een likje olijfolie.
100 g rundergehakt, 4 tl Picklessaus
14