Instructies

4 personen
0,5 Sjalotten, 0,1 l rijstazijn
1

Snijd de sjalot in slierten en leg ze in een mengkom. Besprenkel de sjalot met rijstazijn.

250 g Wortels
2

Voeg er de geraspte wortels aan toe.

1 eendenborst
3

Verwijder de buitenkant van het vet van de eendenborst.

1 klont boter, peper, grof zout, 1 scheutje olijfolie
4

Laat een klont boter smelten in een ruime pan. Bak het vlees vervolgens in de vetstof op een zacht vuur en breng op smaak met peper en grof zout. Giet er een scheutje olijfolie bij zodat de boter niet zou verbranden.

1 appelsien
5

Snijd de appelsien à vif, voeg de partjes toe aan de salade en vang het sap op in een kommetje.

0,5 Sjalotten
6

Haal de gebakken eendenborst uit de pan en giet de vetstof weg. Snijd de sjalot in dunne slierten en bak ze in dezelfde pan.

0,5 teentjes Look, 1 duim gember, 3 el honing, 2 el sojasaus, 0,5 limoenen, 1 appelsien
7

Rasp er het teentje look en de duim gember bij, gevolgd door de honing, de sojasaus, het limoensap, het opgevangen sap van de sinaasappel en het sap van een andere sinaasappel.

8

Leg de eend in de saus en overgiet het vlees regelmatig met de saus. Laat het geheel rustig inkoken.

1 Pompelmoes
9

Snijd de pompelmoes à vif en voeg de partjes en het sap toe aan de salade.

10

Draai het vlees nog eens om, zet het vuur uit en laat het even rusten.

1 scheutje olijfolie, peper, zout
11

Giet wat olijfolie over de salade en breng op smaak met peper en zout. Voeg er tenslotte de waterkers aan toe.

12

Snijd de eendenborst in dunne plakjes.

grof zout, peper
13

Leg de plakjes op een bord, breng op smaak met wat grof zout en peper. Lepel er de saus over en werk het bord af met wat salade.