Instructies
4 personen
1 bosje witte asperges, 4 eieren
1
Schil de asperges en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Voeg de eitjes eraan toe en laat ze meekoken met de asperges.
1 eierdooier, 8 gekookte ham, 1 el mosterd, 0,1 l Witte wijnazijn, 1 scheutje Water
2
Leg de plakjes ham open op een grote schaal. Doe een dooier met de mosterd en de witte wijnazijn in een maatbeker en voeg er een scheutje water aan toe.
0,2 l slaolie, 12 bosjes Bieslook
3
Kruid met peper en zout en zet de mixer erin. Voeg de slaolie er in een straaltje aan toe tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
TIPNiet te veel mixen anders wordt de vinaigrette te dik.
1 bosje Waterkers, 4 augurken, 2 el uitjes
4
Was de waterkers, laat hem even uitlekken en verdeel de blaadjes over de ham. Snijd de augurken in fijne plakjes en verdeel ze over de schaal. Snijd de zure uitjes in vier en leg ze tussen de rest van de ingrediënten.
5
Giet de asperges en de eitjes af en spoel ze onder koud water. Pel de eieren en laat de asperges uitlekken in een zeefje. Snijd de eitjes fijn en meng ze onder de vinaigrette.
1 zakje koekjes
6