Instructies

4 personen
200 g Zilverui
1

Laat de zilveruitjes enkele minuten weken in warm water. Zo kun je ze nadien makkelijker pellen.

400 g Vastkokende aardappelen
2

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

1 klontje boter, 200 g Gezouten spek
3

Laat een klontje boter smelten in een pot, snijd het spek in fijne reepjes en bak ze krokant in de pot.

0,2 l olijfolie, 1 scheutje xeresazijn, tijm, rozemarijn, 1 blaadje laurier
4

Pel de zilveruitjes, snijd ze in twee en voeg ze toe aan het spek. Voeg er een goede scheut olijfolie, een scheutje water en wat xeresazijn aan toe, gevolgd door enkele takjes tijm, wat rozemarijn en een blaadje laurier. Kruid verder af met peper.

0,25 Andijvie, 2 blikje Witte bonen
5

Kuis en was de andijvie en scheur hem in grote stukken. Laat de andijvie even uitlekken. Giet de boontjes door een zeef en spoel ze even. Doe ze vervolgens samen met de andijvie in een grote kom.

4 stengels bleekselder, 4 pijl Roodlof
6

Spoel de selder, snijd hem fijn en meng de stukjes onder de boontjes. Snijd het roodlof in repen, een soort grove julienne, en voeg ze toe aan de rest van de groenten. Snijd tot slot de aardappelen in grote stukken en meng ze onder de salade.

7

Meng alles goed onder elkaar en kruid de salade met peper en zout. Meng de spekvinaigrette onder de salade en meng alles goed onder elkaar.

1 bosje Bieslook
8

Schep een goede hoeveelheid op een bord en werk af met wat fijngesneden bieslook.