Instructies

4 personen
200 g veldsla
1

Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken.

3 Wortels, 0,25 rode kolen
2

Schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Snijd de rode kool op de mandoline in hele fijne reepjes en doe ze in een kom.

2 bloedappelsienen, 1 rode ui, 0,1 l Rode wijnazijn, 2 el sesamolie
3

Snijd de bloedappelsien à vif en doe het sap bij de rode kool. Hou de partjes even apart. Pel de rode ui, snijd hem in julienne en voeg de reepjes toe aan de rode kool. Sprenkel er de rode wijnazijn en de sesamolie over.

4

Giet de wortelen af wanneer ze beetgaar zijn en spoel ze onder koud water.

30 g gember, 0,5 rode chilipepers
5

Schil de gember en rasp hem bij de rode kool. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Doe de gekookte wortelen erbij.

100 g Dadels, 2 el sojasaus
6

Haal de pitten uit de dadels en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de reepjes dadel toe aan de salade en breng de salade verder op smaak met een flinke scheut sojasaus. Meng goed onder elkaar en laat de rode kool even marineren.

1 scheutje olijfolie, 100 g amandelen, 1 snuifje zout
7

Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en kleur de amandelen in de olie. Schep ze uit de olie, laat ze even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.

400 g seitan
8

Snijd de seitan in plakjes en bak ze goudbruin in de nog hete olie. Laat de plakjes ook even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een flinke snuif zout.

9

Leg wat veldsla en rode kool op een bord. Verdeel er de partjes bloedappelsien over. Snijd de plakken seitan in stukken en leg ze erbij. Werk af met de gekleurde amandelen en een scheutje fijne olijfolie.