Snijd de butternut overlangs in twee. Doe het voorzichtig en werk met een groot scherp mes. Schep de zaadjes weg en snijd de pompoen in kleinere stukken die je makkelijk kan schillen. Snijd het vruchtvlees ten slotte in grote blokjes.
Leg de blokjes pompoen op een bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met peper, grof zout, komijn, currypoeder, cayennepeper, gedroogde tijm, lookpoeder en salie.
lightbulb_outline
TIPWeinig verschillende kruiden in huis? Breng de pompoen op smaak met kippenkruiden.
4
Rooster de stukken pompoen gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
200 g boerenkolen
5
Was de boerenkool en verwijder de taaie stengels.
1 snuifje bicarbonaat
6
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot. Kook de koolbladeren kort.
lightbulb_outline
TIPHet bicarbonaat zorgt ervoor dat de kool mooi groen blijft.
200 g gierst, peper, laurier
7
Kook de gierst zoals je rijst zou koken: één hoeveelheid gierst in twee hoeveelheden water. Breng op smaak met peper en enkele blaadjes laurier.
8
Giet de boerenkool af en laat uitlekken onder deksel, zodat de kool warm blijft.
Maak nog snel een honingvinaigrette. Meng de honing met de mosterd, de rode wijnazijn, de chilisaus, de slaolie en de walnotenolie. Kruid met peper en zout.
10
Giet de gierst af. Laat even uitlekken.
11
Haal de geroosterde pompoen uit de oven.
12
Schep de gierst in een groot, diep bord. Leg er de stukken pompoen en de boerenkool bij. Leper er de honingvinaigrette over en meng alles onder elkaar.
200 g geitenkaas, handvol Walnoten, 0,25 bosjes peterselie
13
Brokkel er de geitenkaas over. Werk af met fijngesnipperde peterselie en een handvol fijngehakte walnoten.