Instructies
4 personen
Granola
1
Verwarm de oven tot 160°C.
1 ei
2
Neem een maatbeker en een kom. Scheid het ei: doe het eiwit in de kom en de dooier in de maatbeker. De maatbeker met het eigeel houd je nog even apart en het eiwit klop je los.
40 g hazelnoten, 100 g havermout, 30 g zonnebloempitten, 30 g pompoenpitten, 20 g sesamzaadjes, 20 g maanzaad, 1 snuifje sumak, 1 snuifje Za'atar
3
Cutter de hazelnoten kort in de blender. Voeg aan het eiwit de havermout, de pompoenpitten, de zonnebloempitten, de gecutterde hazelnoten, het sesamzaad en het maanzaad toe en meng alles onder elkaar. Kruid de granola met sumac, za’atar en wat grof zout.
4
Stort de granola op een ovenplaatje en bak hem in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen eens klaar.
Slaatje
2 Koolrabi, 1 Sjalotten
5
Schil de koolrabi en snijd ze in staafjes. Pel de sjalot en snijd ze in julienne. Doe beide ingrediënten in een kom.
1 een flinke scheut appelazijn, 1 el mosterd, 0,2 l slaolie
6
Doe de dooier met de appelazijn en de mosterd in een maatbeker en voeg de slaolie eraan toe. Zet de mixer erin en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Meng ze tot slot onder de koolrabi en de sjalot.
2 appels, 100 g veenbessen
7
Snijd de appel in fijne reepjes en meng ze onder de koolrabi en de sjalot, gevolgd door de veenbessen.
4 geitenkaas, 2 el Meli Honing
8
Snijd de geitenkaasjes in twee en druppel er wat honing over. Zet de geitenkaasjes op een ovenplaatje in de oven en laat ze 5 à 10 minuten opwarmen in de oven.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
1 bosje Waterkers
9