Doe er de mosterd bij met een scheutje azijn, de slaolie en de zure room.
Bieslook, 1 tl kappertjes
7
Snijd de bieslook en en de koffielepel kappertjes fijn en voeg ze toe aan de vinaigrette.
8
Spoel de boontjes onder koud water wanneer ze gaar zijn en houd ze even apart.
0,25 citroenen, peper
9
Breng de vinaigrette op smaak met het citroensap en kruid bij met peper.
1 Sjalotten
10
Snijd de sjalot fijn.
100 g Waterkers
11
Doe de sjalot met de boontjes, de waterkers en de andijvie in een mengkom. Breng de salade op smaak met een scheutje dragonazijn, zout en peper.
400 g gerookte zalm
12
Leg enkele sneetjes gerookte zalm op een bord.
azijn
13
Giet een flinke scheut azijn in de hoge kookpot met kokend water, voor de eieren.
lightbulb_outline
TIPJe moet de azijn kunnen proeven als je proeft van het water. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit straks beter stolt. Doe er in geen geval zout in, want dat werkt averechts.
4 eieren
14
Breek elk ei in een aparte koffiekop. Houd de dooier altijd heel.
15
Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat.
16
Giet het (eerste) ei in het midden van de pot zacht kolkend water. Roer nog even voorzichtig met de garde in een cirkel rond het ei. Na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar.
17
Druppel wat van de dressing van de blauwe kaas over de zalm en de salade.
18
Vis het gepocheerde ei voorzichtig op met een schuimspaan, zodat het water weglekt.
grof zout, peper
19
Leg het gepocheerde ei op de salade en werk af met een beetje grof zout en wat extra peper van de molen.