Instructies
4 personen
Rode bieten
4 Rode bieten
1
Spoel de rode bieten grondig onder koud stromend water. Leg ze in een kookpot.
1 fles rode wijn, 0,2 l Rode wijnazijn, 2 Steranijs, Jeneverbessen, laurierblaadjes, 2 kaneelstokjes, kruidnagels
2
Doe er de rode wijn, de rode wijnazijn, de kaneelstokjes, de steranijs, de kruidnagels, de laurierblaadjes en de jeneverbessen bij. Giet er nog wat water bij tot de rode bieten volledig onder staan en zet de pot op het vuur.
peper, zout
3
Voeg er een snuif zout en wat peper aan toe.
4
Breng het geheel aan de kook, tot de bieten gaar zijn. Giet ze nadien af.
Salade
100 g spinazieblaadjes
5
Spoel de spinazieblaadjes onder koud water en laat ze even uitlekken.
5 blad boerenkolen
6
Neem 5 bladeren boerenkool. Was de bladeren grondig en snijd de nerven eruit. Snipper de bladeren fijn.
1 Sjalotten
7
Leg de spinazieblaadjes in een kom en voeg er de versnipperde boerenkool aan toe. Schil de sjalot en versnipper ze. Voeg ze toe aan de salade.
platte peterselie, dragonblaadjes, korianderblaadjes
8
Pluk wat blaadjes van de koriander, platte peterselie en de dragon en meng ze onder de salade.
honing, 1 toefje wasabi, rijstazijn, sojasaus, sesamolie, Rode wijnazijn
9
Neem een klein kommetje. Start met een toefje wasabi en doe er de honing bij. Giet er rijstazijn, sojasaus, sesamolie en rode wijnazijn over en meng alles goed door elkaar tot een mooie vinaigrette.
Tempurabeslag
1 el maïzena, 3 el bloem, 0,1 l Water, ijsblokjes
10
Doe de maizena in een kom en meng met de bloem, het water en de ijsblokjes. Roer alles goed onder elkaar tot je de goede dikte hebt gevormd.
400 g hondshaai
11
Fileer de hondshaai door met een scherp mes net boven de graad te snijden aan beide kanten. Snijd de gefileerde vis in stukjes.
12
Breng de stukjes vis op smaak met peper en zout. Haal ze door het tempurabeslag en frituur ze krokant. Laat de tempura nadien even uitlekken op wat keukenpapier.
Afwerking
13
Pel de bieten door er de schil af te schrapen. Snijd de bieten in dunne schijfjes.
gember, peper, zout
14
Schik de schijfjes op een bord en rasp er wat gember over. Giet met een lepel wat vinaigrette over de schijfjes en breng op smaak met wat peper en zout.
15