Instructies
4 personen
0,2 l rode wijn, 0,1 l crème de cassis, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 50 g kristalsuiker
1
Breng de rode wijn met de crème de cassis, de steranijs, het kaneelstokje en de suiker aan de kook en laat het geheel kort koken.
8 pruimen
2
Snijd de pruimen in partjes en doe ze in een kom. Giet de warme marinade over de pruimen, dek de pruimen af met wat folie en laat ze afkoelen.
1 bosje lente-ui
3
Breng wat water aan de kook. Spoel de lente-uitjes onder koud water en snijd een deel van de groene stengels eraf. Kook de lente-ui kort af en spoel ze even onder koud water. Dep ze vervolgens goed droog.
200 g cottage cheese, 1 limoen, 1 tl zwarte peper, 1 tl roze peper
4
Schep de cottage cheese in een kom, voeg er een snuif zout aan toe en rasp er de schil van een limoen bij. Doe de zwarte en de roze peper in de vijzel en kneus ze allebei. Meng de gekneusde pepermix onder de cottage cheese.
100 g Walnoten
5
Laat een scheutje olie heet worden in een pan. Ga met een mes door de walnoten en bak ze in de olie. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
6
Leg de lente-uitjes op een ovenschaaltje, druppel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Kleur ze met een brandertje.
100 g mesclun
7
Was de mesclun en laat hem even uitlekken. Breng op smaak met een likje olijfolie, peper en zout.
300 g gedroogde ham
8