Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

1.500 g runderschenkels
2

Kruid de schenkels met peper en zout en kleur ze aan beide kanten in boter.

2 uien, 3 teentjes Look, 3 wortelen, 3 selder
3

Snijd de uien en de look fijn en snijd de wortel en selder in stukken.

4

Haal de schenkels uit de pot en hou ze even apart. Stoof de uien, de look, de selder en de wortelen aan in een nieuw klontje boter.

1 Kruidentuiltje ( van tijm, rozemarijn en laurier), 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 2 el Zwarte peperbollen, Jeneverbessen, kruidnagels
5

Voeg de kruidentuil, de steranijs en de kaneelstok toe. Maal de peperkorrels, jeneverbessen en kruidnagels fijn en voeg ze ook toe.

2 el bloem
6

Strooi de bloem over de groenten, laat even bakken en doe de schenkels weer in de pot.

1 rode wijn, 0,2 l bruine fond
7

Blus met de rode wijn en de fond en breng het geheel aan de kook.

8

Zet een deksel op de pot en laat de schenkels 2 uur garen in de oven.

800 g Loskokende aardappelen
9

Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

groene kolen
10

Snijd de groene kool fijn en stoof hem in een pan met boter en een scheutje water. Giet de gare kool daarna af en laat hem even uitlekken.

11

Giet de aardappelen af en doe ze bij de groene kool.

1 klont boter, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
12

Voeg er een klont boter, de mosterd en een snuif nootmuskaat aan toe en ga er met een pureestamper door. Kruid de stoemp met peper en zout.

13

Haal de stoofpot uit de oven.

14

Schep een runderschenkel met saus en groenten in een bord. Serveer met een lepel stoemp en wat fijngesnipperde peterselie.