Instructies

4 personen

De burgers

500 g rundergehakt, peper, zout, gerookt paprikapoeder
1

Meng het gehakt met het ei en kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder.

200 g chorizo
2

Snijd de chorizo in kleine blokjes en kneed het door het gehakt.

50 g paneermeel, 1 takje rozemarijn
3

Doe paneermeel bij het vlees en kneed goed. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze wat fijner. Kneed ze ook door het gehakt.

4

Vorm platte hamburgers.

De aioli

2 sneetjes wit brood, 1 scheutje melk
5

Haal de korsten van het brood en snijd het kruim in blokjes. Doe de broodblokjes in een hoge maatbeker en giet er een scheutje melk bij. Laat even weken.

1 eierdooier, 1 tl mosterd
6

Doe er de eierdooier en de mosterd bij.

40 g Zongedroogde tomaten
7

Snijd de zongedroogde tomaten wat kleiner en doe ze bij de saus.

2 tl Tomatenpuree, 1 tl sambal, 0,5 teentjes Look
8

Voeg er de tomatenpuree, de sambal en de knoflook aan toe. Kruid met gerookt paprikapoeder.

0,2 l arachideolie
9

Giet er de arachideolie bij en mix met een staafmixer tot aioli.

10

Breng op smaak met een snuifje zout.

Afwerken en serveren

11

Verwarm de barbecue.

1 rode ui
12

Pel de ui en snijd hem in ringen.

veldsla
13

Spoel de veldsla en laat hem uitlekken in een vergiet.

2 tomaten, 100 g Manchego
14

Snijd de tomaat en de Manchego in plakjes. Houd nog wat tomaat apart om de broodjes in te smeren.

4 hamburgerbroodjes, olijfolie
15

Snijd de broodjes open met een gekarteld mes en besprenkel beide kanten met olijfolie. Rooster ze kort op de barbecue.

16

Bak intussen de hamburgers aan beide kanten op de barbecue. Leg er een plak Manchego op en laat smelten.

0,5 teentjes Look
17

Wrijf de geroosterde broodjes in met knoflook. Duw er de resterende tomaat op uit.

18

Lepel wat aioli op het broodje.

19

Doe een toef veldsla op de broodjes. Leg er enkele plakken tomaat, wat uiringen en een hamburger met kaas op.

20

Bedek de broodjes met de bovenste helft en serveer meteen.