Instructies
4 personen
200 g rode linzen
1
Week de linzen ongeveer 1 uur in koud water.
0,4 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
3
Giet de linzen af en spoel ze onder de kraan. Gaar ze in de groentebouillon.
2 eieren
4
Kook de eieren hard in ongeveer 9 minuten.
1 bosje witte asperges, zout
5
Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar de onderkant. Zet ze op het vuur in een grote kookpot met koud water en een snuif zout. Haal ze van het vuur zodra het water kookt en laat ongeveer 10 minuten verder garen.
0,5 bosjes peterselie
6
Snipper de peterselie.
7
Koel de eieren onder koud water. Pel ze en snijd ze in stukjes.
1 Sjalotten
8
Pel en snipper de sjalot.
olijfolie, handvol pijnboompitten
9
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
10
Meng de peterselie met de geroosterde pijnboompitten, de geplette eieren, de sjalot, een scheut olijfolie en een scheut witte wijnazijn. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
1 bosje Rucola
11
Laat de asperges uitlekken op een schone keukenhanddoek.
Dressing
olijfolie, Witte wijnazijn, peper, zout, nootmuskaat
12
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
Afwerking
200 g gedroogde ham
13