Instructies
4 personen
0,13 knolselders, 2 Wortels
1
Laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Schil de wortelen en de knolselder en snijd ze in fijne reepjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de reepjes kort af. Spoel de reepjes onder koud water en laat ze even uitlekken.
4 el mayonaise, 2 el ketchup, 1 tl azijn, 2 el zoete chilisaus, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje peper, 2 el krokante uitjes
2
Schep de mayonaise en de ketchup in een maatbeker en voeg er een beetjes azijn van de zure augurken aan toe. Voeg er vervolgens de sweet chilisaus, de kippenkruiden, de piment d’espelette en de krokante uitjes aan toe. Zet de mixer in de saus.
1 blik erwten, 2 el zure augurken, 0,5 bosjes Bieslook, dille, dragon
3
Doe de reepjes groente in een grote kom en voeg de erwtjes eraan toe. Schep de dressing onder de salade. Snijd de augurken, de bieslook, de dille en de dragon fijn en meng alles onder de salade.
1 el Zilverui, 1 Sjalotten, 1 Granny Smith
4
Schep de zure uitjes er ook bij. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Snijd de appel in fijne blokjes en meng de appel en de sjalot onder elkaar.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje appelazijn, 0,5 stokbroden
5
Breng de salsa op smaak met olijfolie, appelazijn, peper en zout. Snijd het stokbrood in schijven, sprenkel er wat olijfolie over en rooster het brood in de hete oven.
12 plakjes filet d'Anvers, 1 bakje tuinkers
6