Instructies
4 personen
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1 rode paprika, 1 chilipeper, 3 teentjes Look
2
Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en leg de stukken met de chilipeper en de look in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over, voeg een snuif zout toe en rooster ze in de oven.
800 g Vastkokende aardappelen (bv. cheyenne, met rode schil)
3
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje groene asperges
4
Schil de groene asperges, snijd ze in grote stukken en kook ze mee met de aardappelen.
1 takje peterselie, 1 takje oregano, 1 takje basilicum, 1 Sjalotten
5
Snipper de peterselie, de oregano, de basilicum en de sjalot fijn en doe alles in een kom.
4 el Rode wijnazijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 0,15 l olijfolie
6
Doe er een scheut olijfolie, de rode wijnazijn, gerookt paprikapoeder, komijn en een snuif zout bij.
7
Haal de asperges uit de pot met de aardappelen wanneer ze beetgaar zijn en spoel ze onder koud water.
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze uitlekken.
9
Hak de look en de chilipepers fijn wanneer de paprika’s gaar en zacht zijn en doe ze in de kom bij de kruiden.
10
Pel de paprika’s, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Voeg er de olie van de gekonfijte paprika’s aan toe en meng alles.
1.200 g rogvleugels
11
Kruid de rog met peper en zout, snijd de vis in gelijke stukken en bak de stukken in boter op beide kanten.
grof zout
12
Bak de aardappelen en de asperges in olijfolie en kruid ze met peper en zout.
4 el kappertjes
13
Laat de kappertjes kort meebakken.
1 bosje Waterkers
14