Instructies
4 personen
1 flinke scheut olijfolie, 2 Sjalotten
1
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de sjalotten in fijne ringen en stoof ze aan in de hete olie.
2 teentjes Look
2
Pel en snijd de teentjes look fijn. Laat ze meestoven met de sjalot.
2 bakje kerstomaten, tijm, laurierblaadjes
3
Voeg er de kerstomaatjes, de takjes tijm en de blaadjes laurier aan toe.
1 el kappertjes, 1 el Tomatenpuree
4
Doe er de kappertjes en de tomatenpuree bij en laat meestoven.
0,2 l witte wijn
5
Blus het geheel met de witte wijn en laat de wijn inkoken.
0,5 rode chilipepers, zout, peper
6
Hak de rode chilipeper fijn en voeg deze toe, gevolgd door peper en zout. Kook de saus droog.
2 eieren, 1 scheutje olijfolie, 3 el bloem, 100 g panko, 50 g Parmezaanse kaas
7
Zet drie schalen klaar om te paneren. Klop in één schaal de eieren los met een scheutje olijfolie. Doe in de volgende schaal de bloem en vul de laatste schaal met de panko en de Parmezaanse kaas.
0,3 l Tomaten passata
8
Doe de passata bij de saus en laat verder sudderen op een zacht vuur.
800 g Rog, peper, zout
9
Fileer de rog en kruid met peper en zout.
zout, 400 g fettuccine
10
Breng een pot met gezouten water aan de kook. Laat er de pasta gaar in koken volgens de verpakking.
11
Haal de rog eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tenslotte door de pankomengeling.
1 scheutje olijfolie, 1 een klontje boter
12
Zet een pan met olijfolie en boter op het vuur. Bak de gepaneerde rog in de hete vetstof.
1 scheutje Rode wijnazijn
13
Werk de saus af met een scheut rode wijnazijn.
oregano
14
Doe de pasta bij de saus als ze gaar is, gevolgd door wat fijngehakte verse oregano.
Rucola
15