Instructies
4 personen
600 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardapepelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bloemkool
2
Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de stam in stukken. Hou een deel van de roosjes apart om als garnituur te gebruiken en kook de rest mee met de aardappelen.
2 uien, 3 teentjes Look, 2 selder, 2 wortelen, 1 flinke scheut olie
3
Snijd de uien, de look, de selder en de wortelen grof en bak ze in redelijk wat olijfolie.
250 g garnalenkopjes (diepvries)
4
Voeg de garnaalkoppen eraan toe en laat ze meebakken.
1 snuifje chiliflakes, 2 Steranijs, Tijm, rozemarijn en laurier
5
Doe er de chiliflakes, de steranijs en de kruidentuil aan toe.
1 el Tomatenpuree
6
Schep de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
2 el vadouvan, 1 flinke scheut cognac, 0,3 l witte wijn
7
Voeg de vadouvan toe en doe de cognac erbij. Laat de alcohol wegkoken en blus met de witte wijn. Laat weer even inkoken.
0,2 l Room
8
Voeg er een goede scheut room aan toe en breng de saus aan de kook. Laat de bisque even inkoken.
1 bloemkool
9
Snijd de overgebleven bloemkoolroosjes in kleinere stukken.
10
Zeef de bisque en breng de saus weer aan de kook.
11
Bak de bloemkoolroosjes in olijfolie en kruid ze met peper, zout en een snufje vadouvan.
600 g rode poon (met vel)
12
Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in boter met een likje olijfolie.
13
Giet de aardappelen en de bloemkool af en plet ze.
boter, 2 el Zure room, 1 bosje Bieslook
14
Voeg er een klont boter, de zure room en wat fijngesneden bieslook aan toe en kruid met peper en zout.
100 g boter
15
Voeg de boter toe aan de bisque, kruid de saus met een snuif zout en zet er de mixer in.
postelein
16