Instructies
4 personen
150 g langkorrelrijst
1
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
1 teentje Look, 1 teentje Look
2
Laat de teentjes look voor de komkommer en de aubergines even meekoken met de rijst.
2 aubergine
3
Rooster de aubergines boven een open vuur tot de binnenkant gaar is.
1 komkommer
4
Snijd de komkommer in de lengte in twee, schraap er met een lepel de zaadjes uit en sla er met de achterkant van je mes lichtjes op.
5
Snijd de komkommer in blokjes en doe ze in een kom.
1 takje Munt, 1 takje Peterselie, 1 flinke scheut olijfolie, 0,5 citroenen (Het sap)
6
Mix de munt met de peterselie, een teentje gekookte look, de olijfolie, het sap van een citroen en een snuif zout fijn en meng met de komkommer. Laat marineren.
7
Snijd de geblakerde aubergines in twee en schraap het vruchtvlees eruit.
4 el Griekse yoghurt (of volle yoghurt), 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif sumak, 0,5 chilipeper, 2 el tahin, citroensap
8
Doe het vruchtvlees met de yoghurt, het andere teentje gekookte look, de komijn, de sumac, wat fijngesneden chilipeper, de tahinpasta, het citroensap en een flinke snuif zout in de blender en mix tot een gladde saus.
1 Romeinse sla
9
Scheur de bladeren van de sla en leg ze open op een grote schaal.
zout, 1 flinke scheut olijfolie
10
Kruid de sla met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
11
Spoel de rijst onder koud water, laat hem even uitlekken en verdeel hem over de sla en meng.
1 bakje kerstomaten
12
Schep er de blokjes komkommer over. Snijd de kerstomaten in twee en schep ze erbij.
sriracha
13