Instructies
4 personen
750 ml melk, 150 g Dessertrijst
1
Breng de melk aan de kook met de dessertrijst. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.
2
Zet een hoge pan op het vuur. Doe er een klein scheutje water in.
250 g aardbeien, 40 g kristalsuiker, Vlierbloesem siroop
3
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de helft van de aardbeien en stoof ze in de pan. Doe er kristalsuiker en een scheutje vlierbloesemsiroop bij. Laat inkoken tot compote.
2 dl kokosmelk, 1 vanillestok
4
Verwarm de kokosmelk op een zacht vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe zaadjes en peul in de kokosmelk.
2 eierdooiers, 40 g vanillesuiker, 10 g vanillepuddingpoeder
5
Klop de eierdooiers los met de vanillesuiker. Doe er het puddingpoeder bij.
TIPIn plaats van puddingpoeder kan je ook maïzena gebruiken.
1 el bloemsuiker
6
Haal de vanillepeul uit de kokosmelk. Giet wat warme kokosmelk op de eieren met puddingpoeder. Roer los. Giet dit mengsel bij de rest van de warme kokosmelk en laat binden op het vuur. Doe er eventueel wat bloemsuiker bij.
7
Spatel de kokospudding door de rijstpap. Laat de rijstpudding en de compote afkoelen.
8
Schep wat compote onder in een glas of een schaaltje. Doe er de rijstpap op. Laat wat opstijven in de koelkast.
Munt
9
Snijd de apart gehouden aardbeien fijn. Snipper de muntblaadjes. Meng de aardbeien met de munt en een scheutje vlierbloesem.
50 g zandkoekjes
10
Verkruimel de zandkoekjes.
11