Instructies
4 personen
1 l melk, 150 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
1
Breng de melk met de rijst en de zaadjes van de vanillepeul op een zacht vuur aan de kook en kook de rijst in 40 minuten gaar.
2
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
1,2 l Water, 1 vanillestokje, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 citroen, 200 g kristalsuiker
3
Breng voor de peren het water met de suiker, de vanillestok, de steranijs, de kaneelstok en de schil en het sap van de citroen aan de kook.
2 Conference peren
4
Schil intussen de peren, snijd ze in vier, verwijder het klokhuis en pocheer ze 7 minuten in de marinade.
1 el kristalsuiker, 50 g amandelschilfers, 1 scheutje amaretto
5
Meng de suiker en de amaretto onder de amandelschilfers, verspreid de mengeling op een ovenschaal en rooster de amandelen goudbruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
0,1 l melk, 200 g donkere chocolade, 20 g boter
6
Doe de melk in een kookpot. Breek de chocolade en smelt ze in de melk op een zacht vuur aan de kook. Voeg er een klontje boter aan toe.
0,3 l Room, 5 el vanillesuiker
7
Klop de room met de vanillesuiker stijf en doe hem in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
8
Laat de peren afkoelen in de marinade.
100 g kristalsuiker
9
Voeg de suiker toe aan de rijstpap wanneer de rijst gaar is.
25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
10
Los het puddingpoeder op in een scheut melk en roer dit onder de rijst. Laat de rijstpap even indikken en afkoelen.
11