Instructies

4 personen
1 l melk, 150 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
1

Breng de melk met de rijst en de zaadjes van de vanillepeul op een zacht vuur aan de kook en kook de rijst in 40 minuten gaar.

2

Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.

1,2 l Water, 1 vanillestokje, 2 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 citroen, 200 g kristalsuiker
3

Breng voor de peren het water met de suiker, de vanillestok, de steranijs, de kaneelstok en de schil en het sap van de citroen aan de kook.

2 Conference peren
4

Schil intussen de peren, snijd ze in vier, verwijder het klokhuis en pocheer ze 7 minuten in de marinade.

1 el kristalsuiker, 50 g amandelschilfers, 1 scheutje amaretto
5

Meng de suiker en de amaretto onder de amandelschilfers, verspreid de mengeling op een ovenschaal en rooster de amandelen goudbruin in de oven. Laat ze daarna afkoelen.

0,1 l melk, 200 g donkere chocolade, 20 g boter
6

Doe de melk in een kookpot. Breek de chocolade en smelt ze in de melk op een zacht vuur aan de kook. Voeg er een klontje boter aan toe.

0,3 l Room, 5 el vanillesuiker
7

Klop de room met de vanillesuiker stijf en doe hem in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

8

Laat de peren afkoelen in de marinade.

100 g kristalsuiker
9

Voeg de suiker toe aan de rijstpap wanneer de rijst gaar is.

25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
10

Los het puddingpoeder op in een scheut melk en roer dit onder de rijst. Laat de rijstpap even indikken en afkoelen.

11

Schep wat rijstpap in een ijscoupe en leg er een gepocheerde peer bij. Werk af met een dot slagroom, warme chocoladesaus en amandelschilfers.