Instructies

4 personen
1 ui, 2 teentjes Look, 6 ansjovisfilets
1

Snijd de ui en de look fijn en stoof ze met fijngesneden ansjovis aan in boter.

1 bosje witte asperges
2

Schil de asperges, snijd ze in stukken en laat ze meestoven.

3

Voeg er een scheut water aan toe, kruid met peper, voeg een extra klont boter toe en zet een deksel op de pan.

4 sneetjes brood (oud), 0,5 teentjes Look
4

Snijd het brood in blokjes en doe ze samen met een half teentje look in de blender. Maal fijn.

1 snuifje chiliflakes, olijfolie, 1 snuifje grof zout
5

Laat voor de pangrattato een goede scheut olijfolie warm worden in een pan en bak het brood in de olie. Voeg er een snuif chiliflakes en wat grof zout aan toe en laat de kruimels kleuren.

400 g rigatoni
6

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta.

Peterselie
7

Snipper de peterselie fijn.

0,5 citroenen (De zestes)
8

Rasp de schil van de citroen bij de pangrattato en voeg de peterselie toe. Laat nog even bakken en schep alles in een kom met keukenpapier.

9

Schep de pasta bij de asperges en meng alles met een lepel kookwater van de pasta.

4 el colatura di alici (italiaanse vissaus), 4 el kappertjes
10

Druppel er wat colatura over, voeg er een extra klont boter en de kappertjes aan toe en kruid met flink wat peper. Meng alles nog eens goed onder elkaar.

11

Schep de pasta met de asperges in een diep bord en werk af met de pangrattato.