Instructies
4 personen
2.000 g vleesribben, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje vijfkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,2 l hoisinsaus, 2 sinaasappelen
1
Zorg ervoor dat het vlies van de ribben verwijderd is of laat het verwijderen door je beenhouwer. Leg de ribben op een ovenschaal. Wrijf de ribben in met het lookpoeder, het gerookte paprikapoeder en het five-spice poeder. Meng de hoisin saus met het sap van de appelsienen in een kommetje en lepel de saus over de ribben. Dek de ribben af met aluminiumfolie en schuif ze 2 uur in een voorverwarmde oven van 160°C.
1 broccoli
2
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de broccoli in roosjes en kook de roosjes kort af.
125 g basmatirijst, 0,5 l Water, 0,2 l kokosmelk, 2 limoenblaadjes
3
Spoel de rijst kort in water en breng hem met het water, de kokosmelk, een snuif zout en de limoenblaadjes aan de kook en kook hem gaar onder deksel. Houd de rijst nadien even warm.
1 ajuin, 1 chilipeper, 40 g gember
4
Snijd de ui in grote stukken en plet de look. Snijd de chilipeper in fijne ringen en de gember fijn.
5
Haal de ribben na de gaartijd uit de oven. Neem een penseel en wrijf de ribben in met de saus die op de bodem van de ovenschaal ligt. Houd de ribben nog even warm.
2 el oestersaus
6
Laat een scheut olie heet worden in een wok en bak er de ui in aan. Voeg er de look, de broccoli, de chili en de gember aan toe en bak alles goed op. Voeg de oestersaus eraan toe.
7