Instructies

4 personen
300 g 00-bloem, 1 een likje olijfolie, 3 eieren, 1 snuifje zout
1

Doe de bloem, de olijfolie, de eieren en het zout in de kom van de keukenrobot en meng het tot een stevig, elastisch deeg. Gebruik de deeghaak.

2

Doe het deeg in vershoudfolie en laat het even rusten in de koelkast.

300 g Jonge spinazie
3

Was de spinazie en laat hem even uitlekken.

200 g groene olijven, 1 teentje Look, 1 citroen
4

Doe de olijven in de blender en mix ze fijn. Pel en rasp de look.  Rasp ook de citroenzeste en voeg alles toe aan de olijven.

krulpeterselie, 100 g cottage cheese, 30 g Parmezaanse kaas
5

Snipper de peterselie fijn. Doe vervolgens de peterselie en de cottage cheese bij in de blender, gevolgd door de geraspte parmezaan.  Breng op smaak met peper en zout. Mix het geheel fijn.

1 een klontje boter
6

Laat een klontje boter smelten in een pan.

1 Sjalotten, 1 teentje Look
7

Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Pel en plet vervolgens de look en voeg deze ook toe. Voeg tenslotte de spinazie toe en laat het geheel stoven. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat het meeste vocht van de spinazie verdampen.

8

Doe de gestoofde spinazie in de blender en mix het geheel tot een zachte crème. Houd de crème warm op een laag vuur.

9

Breng een pot gezouten water aan de kook

1 eierdooier, 1 scheutje Water
10

Kluts de eidooier samen met een scheutje water in een kommetje.

11

Rol het pastadeeg uit met de pastamachine (tot stand 5).

12

Leg hoopjes vulling op een redelijke afstand van elkaar op het pastadeeg. Zorg ervoor dat er voldoende pastadeeg over is om vervolgens over de vulling te plooien.

13

Strijk de randen in met het eigeel en plooi het pastadeeg toe.

TIPZorg ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht tussen de deegvellen zit.
14

Duw met een uitsteekvorm ravioli’s uit het pastadeeg. Kook vervolgens de verse ravioli’s een minuut in het gezouten water.

1 een likje olijfolie
15

Lepel wat van de crème in een bord en leg er de verse ravioli’s op. Werk het geheel af met parmezaan, een likje olijfolie en een snuifje grof zout.