Instructies
4 personen
100 g semola, 1 ei
1
Maak pastadeeg door de semola, het ei en een snuif zout te mengen in de keukenmachine. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat even rusten in de koelkast.
400 g spinazie, 1 teentje Look, peper, zeezout, nootmuskaat
2
Spoel de spinazie grondig onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Hou een paar kleine blaadjes apart. Pel en snijd de look fijn. Smelt een klont boter in een pan en stoof de look samen met de spinazie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
3
Breng een pot met water aan de kook.
1 pompoen
4
Schil ondertussen de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en kook ze enkele minuten in de pot met water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
200 g blauwe kaas
5
Verwijder de korst van de blauwe kaas en snijd de kaas in blokjes. Mix ze samen met de spinazie fijn in de blender. Doe het mengsel in een kommetje en laat goed afkoelen.
6
Bestuif je werkblad met wat semola en rol het pastadeeg uit tot dunne pastavellen met behulp van een pastamolen.
7
Verdeel het afgekoelde spinaziemengsel in hoopjes op het pastavel. Maak een hoopje per vierkantje. Werk verder tot in de helft van de volledige lengte. Plooi het pastavel daarna dubbel en zorg dat alle hoopjes goed bedekt zijn. Gebruik de raviolistempel om de vierkante vormpjes eruit te snijden.
8
Breng opnieuw een pot met gezouten water aan de kook.
handvol Walnoten, oregano, olijfolie
9
Snijd de walnoten fijn. Snijd de walnoten fijn. Smelt een klont boter in een pan en bak de pompoenblokjes samen met de walnoten. Voeg wat kleine blaadjes verse oregano en een extra scheut olijfolie toe.
10
Kook de ravioli kort gaar. Dit duurt slechts twee minuten.
1 Rucola
11
Meng de spinazieblaadjes die je apart hebt gehouden met wat rucola. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
12