Instructies
4 personen
150 g quinoa, 0,3 l groentebouillon
1
Laat de grillpan heet worden. Breng de bouillon aan de kook, kruid hem met wat zout en kook de quinoa gaar in 10 minuten.
1 courgette, 1 rode paprika, 0,1 l olijfolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
2
Snijd de courgette in schijven, schil daarna de paprika en snijd hem in grote stukken. Sprenkel wat olijfolie over de groenten en kruid ze met peper en zout.
3
Grill de groenten op de hete grill. Doe de olijfolie in een steelpan en laat ze opwarmen.
1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 Sjalotten
4
Snijd look en chilipeper fijn, snijd de sjalot in ringen en stoof ze aan in de olie.
2 el kappertjes, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Voeg de kappertjes, een scheutje water en een flinke scheut azijn toe en kruid de vinaigrette met peper en zout.
1 blik Kikkererwten
6
Giet de quinoa af wanneer hij gaar is en spoel het samen met de kikkererwten onder koud water. Meng de quinoa met de kikkererwten.
7
Snijd de gegrilde groenten in kleinere stukken en meng ze onder de salade.
8
Voeg een likje olijfolie, een scheut azijn en gesnipperde peterselie toe aan de salade en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat een flinke scheut olie heet worden in een pan.
400 g pijlinktvissen, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje Lookpoeder, 4 el maïzena
9
Snijd de inktvis in reepjes en kruid hem met peper, zout, gerookt paprikapoeder en een snuif lookpoeder. Haal de reepjes door de maïzena en bak ze krokant in de hete olie.
1 limoen
10
Snijd de limoen in partjes en pers een beetje sap over de gebakken inktvis. Laat de inktvis even uitlekken op wat keukenpapier en schep ze over de salade.
11