Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
1 een klontje boter, bloem
2
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
1 bladerdeeg
3
Leg het vel bladerdeeg in de vorm en duw de randjes goed aan. Werk het overtollige deeg langs de rand weg door er over te rollen met een deegrol.
4
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Leg er een vel bakpapier over en verdeel de bakparels over de bodem.
5
Bak het bladerdeeg gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
1 een klontje boter
6
Verwarm ondertussen een klontje boter in een grote pan op het vuur.
250 g Parijse champignons
7
Maak de champignons schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in de hete boter.
1 ajuin, 2 teentjes Look
8
Snipper een ui fijn en laat mee bakken. Voeg ook de fijngeplette look toe.
zout, peper, 300 g spinazie
9
Voeg ook de spinazie toe en laat alles garen. Kruid met peper en zout.
zout, peper, nootmuskaat, 6 eieren, 1 scheutje melk
10
Kluts de eieren met een scheutje melk. Voeg een snuif zout, wat peper en een klein beetje nootmuskaat toe.
11
Haal het gebakken bladerdeeg uit de oven (maar laat de oven aanstaan). Verwijder de bakparels en het bakpapier.
12
Verdeel de groenten over de bodem en giet het eiermengsel erover.
200 g Cheddar
13
Strooi de gemalen cheddar erbovenop.
14
Laat de quiche 30 minuten bakken in de oven op 175°C.
1 bosje Rucola, 100 g spinazie
15
Was de rucola en meng ze met de spinazie.
2 el mosterd, 4 el dragonazijn, 10 el slaolie
16
Meng voor de dressing eerst de mosterd met de dragonazijn. Voeg de slaolie toe en klop met een garde alles onder elkaar tot je een mooie vinaigrette hebt. Kruid met peper en zout.
17