Instructies
4 personen
1 broccoli, 1 snuifje bicarbonaat
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. Breng een pot water met wat bicarbonaat of zout aan de kook, snijd de broccoli in roosjes en kook de roosjes kort af.
2 rode uien, 1 teentje Look, oregano, 2 el kappertjes
2
Pel de rode ui en snijd ze in reepjes. Pel de look en plet hem. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look even in aan. Snijd wat oregano fijn en meng hem eronder. Voeg de kappertjes eraan toe.
2 blikken tonijn
3
Giet de roosjes broccoli door een zeef en spoel hem kort onder koud water. Giet de tonijn door een zeefje en laat hem even uitlekken.
6 eieren, 100 g Cheddar
4
Breek de eieren in een kom en roer ze los. Rasp de helft van de kaas onder het eimengsel.
1 vel bladerdeeg, 1 snuifje bloem
5
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Schik het bladerdeeg in de vorm en duw de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg van de randen en prik gaatjes in de bodem
1 snuifje peper, 100 g Cheddar
6
Meng de tonijn, de rode ui en de broccoli onder het eimengsel en stort het beslag in de vorm. Rasp de rest van de kaas over de quiche en voeg een snuifje peper toe. Schuif de quiche 35 minuten in de hete oven.
0,5 krulsla, 0,5 groene krulsla, 1 Sjalotten, 0,5 dl Witte wijnazijn
7
Was de sla in koud water en zwier hem droog. Scheur de sla in stukken en doe hem in een kom. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Doe de sjalot in een kom en giet er de azijn over.
8 ansjovisfilets, 1 el mosterd, 0,1 l slaolie, 2 el Yoghurt, 1 snuifje peper
8
Snijd de ansjovis heel fijn en meng ze onder de sjalot. Schep de mosterd erbij en giet de slaolie erover. Meng alles goed onder elkaar en voeg de yoghurt eraan toe. Kruid de dressing met wat peper en meng het onder de soorten sla.
1 snuifje Bieslook, 2 stengels lente-uien, 1 snuifje dragon, peterselie
9