Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 160°C.
4 lamsschenkels, peper, zout, boter
2
Kruid de lamsschenkels met peper en zout. Smelt een klont boter in een pot en kleur de schenkels aan alle kanten goudbruin op een zacht vuur.
2 ajuinen, 3 selderstengels, 3 teentjes Look, 1 pastinaak, 2 Wortels, 1 bosje rapen
3
Pel de ui en snijd ze grof. Spoel de selder onder koud water en snijd hem in grove stukken. Pel de look en hak hem fijn. Schil de pastinaak, de wortelen en de raapjes en snijd ze in grove stukken.
4
Haal de gekleurde schenkels uit de pot en houd ze even apart.
2 el bloem
5
Stoof de groenten aan in de pot van de schenkels. Strooi de bloem over de groenten en laat even meestoven.
2 el mosterd, 1 liter Kippenbouillon, tijm, 4 blaadje laurier, rozemarijn, 10 Jeneverbessen, 5 kruidnagels, peper, zout
6
Bedek de lamsschenkels met een laagje mosterd en leg ze weer bij de groenten in de pot. Voeg de kippenbouillon eraan toe en breng het geheel aan de kook op een zacht vuur. Voeg de tijm, laurier, rozemarijn, jeneverbessen, kruidnagels, peper en zout toe, zet een deksel op de pot en schuif de pot minstens 2 uur in de oven tot de schenkels gaar en zacht zijn.
800 g frietaardappelen
7
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar.
2 bosjes Waterkers
8
Kuis en spoel de waterkers onder koud, stromend water.
2 eieren, 1 scheutje melk, boter
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooiers, de melk en de boter aan toe.
peper, zout
10
Snijd de waterkers grof en voeg hem toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout en ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een stevige puree hebt.
11