Instructies

4 personen

Pompoensoep met curry en kalkoenreepjes

3 l groentebouillon
1

Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken, vind je hier.

olijfolie
2

Verwarm olijfolie in een soepketel.

3 ajuinen, 2 teentjes Look
3

Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Stoof in de olie. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de look bij de uien.

2 Wortels, 3 stengels selder
4

Schil de wortelen en snijd ze in plakjes of blokjes. Snijd de selder ook fijn. Doe de wortel en selder bij de uien en laat mee stoven.

0,33 pompoenen, 1 tl ras el hanout, 1 tl garam masala, 1 tl currypasta
5

Snijd de pompoen in wat grotere blokjes en doe ze bij de rest van de groenten. Voeg ras-el-hanout, garam massala en rode currypasta toe en laat de specerijen mee stoven.

laurier, tijm, zout
6

Giet er de warme bouillon bij en kruid met laurier, tijm en zout.

7

Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten op een laag vuur garen.

125 g rijst
8

Kook de rijst gaar in gezouten water.

boter
9

Smelt een klontje boter in een pan.

400 g kalkoenfilets, pepers
10

Snijd de kalkoen in dunne reepjes. Kruid met peper en zout en bak goudbruin in de boter.

TIPJe kunt de kalkoen ook vervangen door kip of spekjes. Bij een vegetarische versie kun je eventueel wat kikkererwten doen.
0,25 bosjes koriander
11

Schep wat rijst in soepkommen. Leg er kalkoenreepjes op. Schep er een paar lepels soep over. Werk af met plukjes koriander.