Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
4 eieren, 120 g boter
2
Klop de eieren luchtig. Smelt de boter in een steelpannetje.
180 g polenta, 180 g amandelpoeder, 200 g kristalsuiker, 1 tl kardemom, 2 tl bakpoeder
3
Weeg de juiste hoeveelheid polenta, amandelpoeder, suiker, kardemom en bakpoeder af.
1 klontje boter, 3 el polenta
4
Smeer de springvorm in met een beetje boter en polenta. Leg vervolgens een boterpapier op de bodem.
5
Doe de gesmolten boter al roerend bij de opgeklopte eieren.
6
Doe er vervolgens lepel per lepel de droge ingrediënten (polenta, amandelpoeder, …) bij en meng alles tot een stevig beslag.
7
Stort het beslag uit in de springvorm.
1 blik abrikozen
8
Giet de abrikozen door een zeefje en vang de siroop op in een pannetje. Leg de abrikozen op het beslag.
9
Schuif de springvorm in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten ongeveer.
1 citroen, 1 een flinke scheut Mandarine Napoléon, 2 Steranijs
10
Laat de siroop inkoken met de zeste van een citroen, een scheut mandarine napoleon en 2 steranijsjes.
4 el platte kaas, 1 snuifje kardemom, 1 el bloemsuiker, 1 vanillestokje
11
Doe de plattekaas in een mengkom en roer er de kardemom, bloemsuiker en zaadjes van een vanillestokje onder.
12
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Prik vervolgens gaatjes in de cake en smeer hem in met de abrikozensiroop.
13