Instructies
4 personen
Voor de plattekaasmousse
3 blaadje gelatine
1
Vul een schaaltje met koud water en leg daarin de gelatineblaadjes te week. (Jeroen gebruikt gelatineblaadjes die ong. 3,5 g per stuk wegen.)
500 g platte kaas
2
Neem een ruime mengschaal en doe er de plattekaas in.
1 vanillestokje
3
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Voeg ze toe aan de plattekaas.
6 el bloemsuiker
4
Roer de bloemsuiker door de plattekaas. Gebruik meer of minder suiker naar persoonlijke smaak.
1 citroen
5
Rasp wat gele zeste van de citroen voor extra aroma en roer alles.
0,3 l slagroom
6
Verwarm een klein deeltje van de room in een pannetje. Daarin kan je vervolgens de uitgeknepen blaadjes gelatine oplossen. Neem de pan meteen van het vuur. Laat de room zeker niet koken.
7
Neem een tweede mengschaal en klop intussen de rest van de room met een grote garde half-stijf. (Vergelijkbaar met de dikte van yoghurt.)
8
Schenk de room met gelatine bij de opgeklopte room en spatel alles samen.
9
Dek de schaal af met een vel vershoudfolie en zet ze in de koelkast. Laat het mengsel geduldig opstijven. (reken 1 tot 2 uur)
Voor de fruitsalade
1 peer, 1 appel, 1 kiwi, 20 druiven, 1 banaan, 2 sinaasappelen
10
Voor de fruitsla schil je de peer, de appel, de kiwi en de sinaasappels.
11
Halveer de druifjes en snij de rest van het fruit is schijfjes of stukjes. De sinaasappels kan je best ‘a vif’ versnijden, zodat je mooie partjes fruit bekomt, zonder vervelende vliesjes.
12
Meng de fruitsla met de nodige voorzichtigheid.
Voor de afwerking
13
Schep een portie fruitsla in een diep bord of een decoratief schaaltje.
14
Vul een beker met warm water en zet er een eetlepel of de ijsschepper in.
15