Instructies
4 personen
600 g Pladijsfilet zonder vel
1
Kuis de pladijzen, snijd de filets van de graat en ontvel de visfilets. Of vraag aan je visboer om dit voor jou te doen.
2
Rol de visfilets op, steek er een prikker door en hou ze even apart.
1 bloemkool (de stam van de bloemkool, in stukken gesneden)
3
Breng een pot gezouten water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en hou de roosjes even apart.
4
Verhit een scheut arachideolie in een pot. Snijd de stam van de bloemkool grof en stoof hem aan in de olie.
2 uien, 2 teentjes Look, 40 g gember
5
Pel de ui, snijd ze grof en voeg ze toe. Pel de look en schil de gember, snijd ze grof en voeg ze toe.
1 el groene currypasta, 1 flinke snuif currypoeder, 1 snuifje kurkuma
6
Voeg de currypasta toe en laat even stoven. Kruid met currypoeder en kurkuma.
30 g rijst, 1 kokosmelk, 250 g bruine rijst met quinoa en granen
7
Voeg de rijst, een scheut water en de kokosmelk toe en breng de curry aan de kook. Laat minstens 10 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de rijst en de bloemkool gaar zijn.
8
Verhit een scheut arachideolie in een pan en bak de roosjes bloemkool.
0,2 l Water
9
Smelt een klont boter in een andere pan en voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de rolletjes pladijs in de pan. Zet er een deksel op en laat ze een 5 minuten pocheren.
10
Voeg een scheutje water toe aan de bloemkoolroosjes en zet even het deksel op de pan.
11
Doe de currysaus in de blender en mix de saus. Duw de saus door een zeef en leng ze eventueel terug aan met een klein scheutje water.
basilicum, Munt
12