Voeg de currypasta toe en laat even stoven. Kruid met currypoeder en kurkuma.
30 g rijst, 1 kokosmelk, 250 g bruine rijst met quinoa en granen
7
Voeg de rijst, een scheut water en de kokosmelk toe en breng de curry aan de kook. Laat minstens 10 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de rijst en de bloemkool gaar zijn.
8
Verhit een scheut arachideolie in een pan en bak de roosjes bloemkool.
0,2 l Water
9
Smelt een klont boter in een andere pan en voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout en leg de rolletjes pladijs in de pan. Zet er een deksel op en laat ze een 5 minuten pocheren.
10
Voeg een scheutje water toe aan de bloemkoolroosjes en zet even het deksel op de pan.
11
Doe de currysaus in de blender en mix de saus. Duw de saus door een zeef en leng ze eventueel terug aan met een klein scheutje water.
basilicum, Munt
12
Schep de rijst in een bord en lepel er wat currysaus bij. Schep de gebakken bloemkoolroosjes in het bord en leg er enkele pladijsrolletjes bij. Werk af met wat verse basilicum en munt, en een straaltje fijne olijfolie.