Instructies
4 personen
De pizzabaguette
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 rode ui, 2 teentjes Look
2
Pel de ui en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd hem in stukken. De saus wordt gemixt, dus je hoeft ui en look niet fijn te snipperen.
2 rode paprika's
3
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukken.
olijfolie, 220 g Zongedroogde tomaten
4
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Doe er knoflook, paprika en zongedroogde tomaten (zonder de olie) bij en laat een paar minuten stoven.
1 el oregano, 1 tl cayennepeper, zout, 1 el Salie
5
Kruid met oregano, salie, cayennepeper (of gewone peper als het wat minder pikant moet zijn) en een snuifje zout. Laat enkele minuten stoven tot de groenten gaar zijn.
TIPJe kunt ook verse oregano en salie gebruiken. Neem ongeveer een halve bussel.
2 tl Tomatenpuree
6
Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat hem even mee bakken zodat de scherpe smaak verdwijnt.
7
Doe alles in de hakmolen en mix tot een gladde saus.
2 ciabatta broden, olijfolie
8
Snijd de broden open en besprenkel de binnenkant met olijfolie. Leg ze op een bakplaat.
9
Zet het brood 5 minuten in de oven, maar laat het niet krokant worden.
10
Haal het brood uit de oven en zet de ovengrill aan.
200 g chorizo, 150 g Parmezaanse kaas
11
Bestrijk het brood met de saus. Leg er de plakjes chorizo op en werk af met geraspte Parmezaan.
12
Zet de pizza baguette 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.
Afwerken en serveren
1 bosje Waterkers, azijn, olijfolie, zout, peper
13
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken. Breng op smaak met een likje olijfolie, een klein scheutje azijn, een snuifje zout en een beetje versgemalen peper.
70 g appelkappers, 2 el olijven, Parmezaanse kaas
14