Instructies

4 personen

Deeg

500 g bloem, 1 zakje gedroogde gist, 240 ml Water, 2 el Griekse yoghurt, 1 scheutje arachideolie
1

Doe de bloem in een mengkom en voeg er een snuif zout aan toe. Voeg de gist eraan toe en zorg ervoor dat de gist het zout niet raakt. Doe er een scheutje arachideolie en de Griekse yoghurt bij, gevolgd door het lauwe water.

2

Laat het deeg minstens 10 minuten kneden in de machine. Dek de pot af met folie en laat het deeg een uur rijzen.

Lookolie

4 teentjes Look, 0,1 l olijfolie, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje chiliflakes, 0,5 citroenen, tijm
3

Pel de look en doe hem met de olijfolie in een maatbeker, voeg er een snuif grof zout, wat fijngesneden tijm, een snuif chiliflakes en het sap van een halve citroen aan toe en zet de mixer erin. Mix tot het homogene substantie is.

0,5 bosjes krulpeterselie
4

Snijd de peterselie fijn en meng hem onder de olie.

Pizza

8 ajuinen
5

Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een klont boter smelten in een grote pan en bak de ui goudbruin.

500 g snijbiet
6

Spoel de warmoes in koud water en snipper hem fijn. Laat de warmoes even drogen op een handdoek.

100 g pijnboompitten
7

Laat een nieuwe pan met een scheutje olie warm worden en kleur de pijnboompitten. Laat de pijnboompitjes even uitlekken op wat keukenpapier.

8

Bestuif je tafel met wat bloem, haal een deel van het deeg uit de kom en rol het dun uit tot een pizza. Neem een tweede stuk deeg en rol dat eveneens dun uit, dit wordt het deksel van de pizza.

400 g feta
9

Verdeel de gebakken uien over de bodem van de pizza, gevolgd door de fijngesenden warmoes. Lepel er wat van de lookolie over en verdeel de pijnboompitjes erover. Verbrokkel tot slot de fetakaas over de pizza.

10

Schik het tweede stuk deeg over de pizza, snijd wat overtollig deeg weg en duw de randen mooi aan. Prik wat gaatjes in de bovenkant en bedek de pizza met een laagje lookolie. Schuif de pizza 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 250°C en serveer onmiddellijk.