Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l groentebouillon. Je kan ook zelf een verse ketel groentebouillon klaarmaken.
De tomatensoep
8 merguezworstjes, 200 g fregola, 3 stengel selder, 0,5 courgettes, 2 Puntpaprika, 0,5 venkels, 2 Wortels, 2 chilipeper, 2 uien, 2 teentjes Look, 3 blik tomaten, 3 l groentebouillon, 3 el tandoori massala, 3 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn, 2 blaadje laurier, 1 bosje basilicum, olijfolie, zout
2
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Snipper de chilipepertjes.
TIPAls je niet van pikant houdt, doe je de zaadjes van de chilipepers niet in de soep.
3
Snijd de selder en de courgette in kleine blokjes (brunoise). Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in blokjes. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de venkel in blokjes.
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel.
5
Stoof de uien. Doe er de knoflook bij en laat even mee stoven. Voeg er dan de selder, chilipepers, courgette, puntpaprika, venkel en wortelen aan toe en laat alle groenten even stoven.
6
Doe de tandoori massala in de ketel en laat mee stoven.
7
Giet er de tomaat uit blik bij. Spoel de blikken met een beetje water en doe het bij de soep.
8
Giet er de warme bouillon bij.
9
Haal de blaadjes van de basilicum. Bind tijm, rozemarijn, laurier en de steeltjes van de basilicum met keukentouw samen tot een bouquet garni . Leg het kruidentuiltje in de soep.
10
Kruid met een flinke snuif zout en breng de soep aan de kook.
11
Knijp het gehakt in balletjes uit de merguezworstjes en doe het rechtstreeks in de soep. Laat ongeveer 10 minuten garen.
12
Doe de fregola in de soep en laat 10 tot 15 minuten garen met het deksel op de soepketel.
13
Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes (ciseleren).
14