Instructies
4 personen
Voor de meringue:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 100 °C.
3 eiwitten, 120 g suiker
2
Klop de eiwitten stijf en voeg er lepel per lepel de suiker aan toe.
1 limoen (De zestes)
3
Rasp er de schil van de limoen bij en laat de machine nog even kloppen.
4
Schep de meringue op een bakplaat met een siliconenmatje en schuif de bakplaat minstens 2 uur in de oven.
Voor de mousse van mascarpone en pistache:
2 gelatine
5
Laat de gelatine weken in water.
3 eierdooiers, 150 g suiker, 3 eiwitten
6
Klop de dooiers met de suiker tot ruban en klop de eiwitten stijf.
1 scheutje Room
7
Klop de room half op.
250 g mascarpone, 2 el Pistache pasta
8
Meng de mascarpone en de pistachepasta onder de ruban.
1 scheutje Room
9
Warm een scheutje room op en los er de gelatine in op.
10
Voeg de room toe aan de mascarpone.
11
Spatel de eiwitten onder de mascarpone.
100 g pistachenoten
12
Maal de pistachenootjes fijn en meng ze onder de mousse.
13
Stort de mousse in een kom of in glazen en laat hem opstijven.
Voor de coulis:
200 g diepvriesaardbeien, 50 g suiker, 1 limoen (Het sap)
14
Doe de aardbeien met de suiker en het limoensap in een steelpan en breng alles aan de kook.
15
Laat de aardbeien een tiental minuten zacht koken, zet de mixer erin en zeef de coulis. Laat hem afkoelen.
Om af te werken:
1 bakje aardbeien, 1 tl bloemsuiker, 1 scheutje Cointreau
16
Snijd de aardbeien in stukjes en breng ze op smaak met een beetje bloemsuiker en een scheutje Cointreau.
17
Verdeel de aardbeien over de mascarponemousse.
1 takje Munt
18