Instructies

4 personen
800 g frietaardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

400 g boerenkolen
2

Pluk de gekrulde bladeren van de boerenkool en spoel ze onder koud stromend water. Scheur ze daarna verder in stukken. Kook ze gaar, samen met de aardappelen in dezelfde pot.

300 g gerookt spek
3

Verwijder het zwoerd van het gerookte spek en snijd het spek in reepjes (lardons).

4

Smelt een klont boter in een pot en bak de spekjes krokant.

2 Sjalotten, 1 teentje Look
5

Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Plet ook een teentje look en snijd fijn. Doe ze bij het spek.

600 g pietermanfilets
6

Smelt een klont boter in een pan waar alle visfilets netjes in passen. Kruid de filets met peper en zout. Bak ze op de velkant in de bruisende boter. Duw ze naar beneden met een spatel als ze opkrullen.

1 Sjalotten
7

Pel ondertussen nog een sjalot en snijd fijn.

8

Draai de visfilets niet om maar haal ze uit de pan en leg ze even apart. Straks kunnen ze verder garen in de saus.

tijm, 1 scheutje witte wijn
9

Giet de overtollige boter weg en stoof de sjalot aan. Voeg de tijm toe en blus met een scheut witte wijn.

4 el Picklessaus, 0,1 l Room
10

Schep de pickles erbij en voeg ook de room toe. Roer alles goed en laat even pruttelen.

1 een klontje boter, 1 scheutje melk, nootmuskaat
11

Giet ondertussen de aardappelen en de boerenkool af. Doe ze in de pot bij de gebakken spekjes en stamp alles fijn. Voeg de boter en de melk toe en blijf stampen tot je een smeuïge stoemp hebt. Kruid af met peper, zout en wat nootmuskaat.

1 tl mosterd, 1 scheutje Water
12

Voeg wat mosterd en een scheutje water toe aan de saus en roer nog eens goed. Kruid met peper en zout.

13

Leg de visfilets nu in de pan met de saus en laat ze zo even verder garen.

14

Serveer een flinke lepel stoemp met een sappig stukje gebakken vis op een bord en giet er wat saus over. Smakelijk!