Instructies

4 personen

Het gerecht

4 piepkuikens, 600 g krielaardappelen, 125 g veldsla, 1 bosje radijs, 1 komkommer, 0,5 uien, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes dragon, 0,5 Munt, 0,5 bosjes Bieslook, 250 g Yoghurt, 150 ml druivenpitolie, sherry-azijn, 2 el Harissa, 1 el honing, 1 el graanmosterd, 2 tl pizza kruiden, zout
1

Verwarm de barbecue voor op de hoogste temperatuur.

2

Breng water met een snuif zout aan de kook.

3

Kook de krieltjes gaar. Giet af en laat afkoelen. Pel de krieltjes.

4

Kneus en pel de knoflook. Doe de harissa in een maatbeker met druivenpitolie, knoflook, pizzakruiden, honing en een snuifje zout. Mix met de staafmixer.

5

Bestrijk de piepkuikens helemaal met de marinade en leg ze op de vleeskant in een aluminium bakje.

6

Zet het bakje in de voorverwarmde barbecue. Draai de barbecue eventueel wat lager.

7

Wrijf de piepkuikens na 10 minuten nog eens in met de marinade en draai ze om op de velkant. Laat ze nog eens 10 tot 15 minuten verder bakken in de barbecue. Ze moeten volledig gaar zijn.

8

Doe de veldsla in ruim water zodat het zand naar beneden kan zakken. Haal uit de spoelbak en laat uitlekken in een vergiet.

9

Spoel het zand van de radijzen en snijd ze in twee.

10

Snijd de komkommer in de lengte in twee. Haal er de zaadjes uit met een (parisienne)lepeltje. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes.

11

Pel en halveer de ui. Snijd hem in fijne halve ringen. Meng de ui met een scheutje azijn.

12

Doe de krieltjes met de komkommer, veldsla, ui en radijzen in een grote kom.

13

Meng de yoghurt met graanmosterd en schep de dressing door de aardappelsalade. Gebruik gerust je handen.

14

Rits de blaadjes van de dragon en de munt. Snipper de dragon en de bieslook fijn. Scheur de muntblaadjes in kleinere stukken.

15

Meng de kruiden (met je handen) door de aardappelsalade en breng op smaak met peper en zout.

16

Halveer de piepkuikens.

17

Verdeel de aardappelsalade over borden en leg er de piepkuikens op.