Instructies
4 personen
2.000 g kalfsbeenderen
1
Doe de kalfsbeenderen in een ketel en zet ze onder water. Breng aan de kook en laat 5 minuten zacht koken.
2
Spoel de beenderen, doe ze met vers water in een grote pot en breng de bouillon aan de kook.
100 g gember, 1 bol Look, 2 uien
3
Snijd de gember, de look en de uien in grote stukken en rooster ze bruin in een droge pan.
2.000 g rundvlees ribben
4
Leg de stukken shortribs bij de beenderen.
5
Doe de geroosterde groenten bij de bouillon.
4 kaneelstokjes, 6 kardemompeulen, 4 stuks Steranijs, 2 el korianderzaden
6
Rooster de kaneel, kardemom, steranijs en korianderzaadjes ook en doe de kruiden in de pot.
8 el Vissaus, 5 el suiker
7
Voeg de vissaus en de suiker toe en breng de bouillon aan de kook.
8
Schep af en toe het schuim van de bouillon en laat de ribben en de beenderen 3 uur zachtjes koken, tot het vlees gaar en zacht is.
2 wortelen, 1 minicourgette, 2 lente-uien
9
Snijd de wortelen en de courgette in fijne reepjes en snijd de lente-ui fijn.
400 g rijstnoedels
10
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijstnoedels 3 minuten.
11
Haal de ribben uit de bouillon en pluk het vlees van de beenderen.
12
Snijd het vet weg en trek het vlees in draadjes.
13
Breng de bouillon indien nodig op smaak met wat extra vissaus en sojasaus.
14
Zeef de bouillon en breng hem weer aan de kook.
15
Schep wat noedels in een kom en schep er wat vlees op.
200 g entrecote (in hele dunne plakjes)
16
Verdeel er wat groenten over en leg er enkele plakjes entrecote op.
hoisinsaus, koriander en thaise basilicum, 1 rode chilipeper, 200 g Sojascheuten
17
Druppel er wat hoisinsaus over en werk af met wat lente-ui, sojascheuten, pluksels koriander, Thaise basilicum en fijngesneden chilipeper.
18