Instructies

4 personen

De burger

1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

4 plakken Gezouten spek
2

Leg de plakjes spek op een bakplaat en bak ze krokant in de oven.

600 g rundergehakt, 2 el paneermeel, 1 Sjalotten, peper, zout, 1 ei
3

Meng het gehakt met het ei en het paneermeel in de keukenmachine. Pel en snipper de sjalot en meng ze door het gehakt. Kruid met peper en zout.

4

Vorm burgers van het gehakt.

50 g steakpeper
5

Strooi de zwarte steakpeper uit op een bord.

6

Duw één kant van de burgers in de steakpeper.

boter
7

Smelt een klont boter in een pan.

8

Bak de burgers eerst op de peperkant en dan aan de andere kant.

9

Haal het spek uit de oven en laat het uitlekken op keukenpapier.

De saus

2 el mayonaise, 2 el ketchup, 1 el Picklessaus, 1 el mosterd, tabasco
10

Meng de mayonaise met ketchup, pickles, mosterd en enkele druppels tabasco.

11

Doe er eventueel nog wat Engelse saus bij.

Het garnituur

8 frietaardappelen
12

Was de aardappelen goed en rasp ze met de mandoline of snijd ze in dunne frieten. Schillen is niet nodig. Spoel ze in koud water en laat ze goed uitlekken op een schone keukenhanddoek.

13

Verwarm de friteuse tot 175 °C.

1 rode ui
14

Pel de rode ui en snijd hem in ringen.

3 augurken
15

Snijd de augurken in lange repen.

2 tomaten, 1 krop sla
16

Snijd de tomaten in plakken. Trek de blaadjes van de sla en spoel ze. Laat uitlekken in een vergiet.

4 broodjes
17

Snijd de broodjes open en zet ze even onder de grill of rooster ze in de broodrooster.

18

Bak de frieten krokant in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Afwerken en serveren

19

Doe saus op de boven- en onderkant van een broodje. Leg er sla, tomaat, uiringen, een burger, een augurk en gebakken spek op. Leg er de bovenste helft van het broodje op.

20

Serveer de burger met frietjes.