Instructies

4 personen

Voor de pompoenpuree met savooikool

0,5 stuk savooiekool
1

Haal de nerven uit de kool, snipper de bladeren fijn en kook ze in gezouten water.

3 stuks uien, 3 teentjes Look
2

Snijd de uien in stukken, plet de look en stoof alles aan in boter.

3

Haal de gare kool uit het water en laat even uitlekken.

600 gr aardappelen (loskokende)
4

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in het water waar de kool in gekookt is.

600 gr pompoenen (hokkaido)
5

Schil de pompoen, snijd ze in stukken, haal de pitten eruit en voeg ze toe aan de gestoofde ui.

tijm en rozemarijn, 2 blaadjes laurier
6

Voeg er de tijm, rozemarijn en laurier aan toe.

7

Zet een deksel op de pot en laat de pompoen garen.

8

Haal het deksel van de pot wanneer de pompoen gaar is en laat zoveel mogelijk water verdampen.

9

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even drogen.

10

Haal de tijm, rozemarijn en laurier uit de pompoen.

nootmuskaat, 50 gr boter, 2 el pickles
11

Voeg de savooikool en de aardappelen toe aan de pompoen en de ui, kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg er de boter en de pickles aan toe en plet alles.

Om af te werken

2 stuks Witte pens, 2 stuks zwarte pensen
12

Snijd de pensen in schijven en bak ze in boter op beide kanten op de platte kant.

2 el pickles
13

Schep een lepel stoemp op een bord. Leg er afwisselend stukjes gebakken witte en zwarte pens bij en werk af met een lepel pickles.