Pel de ui en de look en snipper beide fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Smelt een nieuw klontje boter in de pan en bak de ui, look en champignons aan.
400 g penne
6
Schep de gare, groene kool over in de blender, maar giet ze niet af. Voeg een scheut kookvocht toe aan de pan met champignons en kook daarna de pasta al dente in het water van de groene kool.
7
Neem de buitenste bladeren van de groene kool erbij en verwijder de nerven. Snijd de kool grof en voeg toe aan de gebakken champignons.
100 g Parmezaanse kaas, 4 el mascarpone
8
Rasp de parmezaan bij de groene kool in de blender en voeg de mascarpone toe. Lepel er ook hier wat kookvocht bij en mix het geheel tot een gladde saus.
1 snuifje nootmuskaat
9
Schep het vlees bij de gebakken champignons en groene kool. Kruid het geheel én de saus met peper, zout en wat nootmuskaat.
10
Schep de gare pasta bij de groenten, het spek en de spiering. Giet daarna de saus van groene kool erbij en meng alles goed onder elkaar.
11
Schep een flinke lepel in een diep bord en werk eventueel af met wat extra geraspte parmezaan.