Instructies

4 personen
1

Breng een pot gezouten water aan de kook.

0,5 groene kolen
2

Haal de buitenste bladeren van de groene kool en hou ze even apart. Snijd de kern van de groene kool in grove stukken en kook de kool volledig gaar.

600 g varkensspiering
3

Smelt een klont boter in een grote pan. Snijd de spiering in stukjes en bak ze in de hete boter. Kruid met peper en zout.

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
200 g gerookt spek
4

Snijd het gerookt spek in reepjes en leg ze mee in de pan. Schep het gebakken vlees daarna uit de pan en hou even apart.

1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 bakje Parijse champignons
5

Pel de ui en de look en snipper beide fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Smelt een nieuw klontje boter in de pan en bak de ui, look en champignons aan.

400 g penne
6

Schep de gare, groene kool over in de blender, maar giet ze niet af. Voeg een scheut kookvocht toe aan de pan met champignons en kook daarna de pasta al dente in het water van de groene kool.

7

Neem de buitenste bladeren van de groene kool erbij en verwijder de nerven. Snijd de kool grof en voeg toe aan de gebakken champignons.

100 g Parmezaanse kaas, 4 el mascarpone
8

Rasp de parmezaan bij de groene kool in de blender en voeg de mascarpone toe. Lepel er ook hier wat kookvocht bij en mix het geheel tot een gladde saus.

1 snuifje nootmuskaat
9

Schep het vlees bij de gebakken champignons en groene kool. Kruid het geheel én de saus met peper, zout en wat nootmuskaat.

10

Schep de gare pasta bij de groenten, het spek en de spiering. Giet daarna de saus van groene kool erbij en meng alles goed onder elkaar.

11

Schep een flinke lepel in een diep bord en werk eventueel af met wat extra geraspte parmezaan.