Instructies

4 personen
4 tomaten, 1 courgette, 2 Wortels, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 rode paprika
1

Begin met de mise en place voor de tomatensaus. Pel de ui en snipper fijn. Pel en plet de look. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes. Verwijder de steel en de pitjes van de paprika en snijd in blokjes. Schil de wortelen en snijd in blokjes.

1 scheutje olijfolie
2

Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de versnipperde ui en de look aan. Voeg daarna de blokjes wortel, courgette, paprika en tomaat toe.

3

Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de versnipperde ui en de look aan. Voeg daarna de blokjes wortel, courgette, paprika en tomaat toe.

40 g Tomatenpuree, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier
4

Voeg de tomatenpuree toe, gevolgd door de tijm, de laurier en de rozemarijn.

0,2 l Tomaten passata
5

Voeg de passata toe aan de stovende groenten en breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook.

2 bol Mozzarella
6

Laat de mozzarella uitlekken in een zeefje.

500 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje oregano, basilicum
7

Doe het gehakt met het ei, het paneermeel, de oregano en de fijngesneden basilicum in de mengkom van de keukenmachine. Meng alles tot een homogeen geheel.

8

Snijd de uitgelekte mozzarella in kubusjes ter grootte van een dobbelsteen.

9

Vorm ballen van het gehakt, duw ze plat en steek er telkens een stukje mozarella in. Plooi het gehakt opnieuw toe zodat de mozzarella er niet meer uit kan lopen in de oven.

1 een klontje boter
10

Verhit een klontje boter in een pak en geef de gehaktballen een korstje. Laat ze daarna enkele minuten garen in de pot met tomatensaus.

500 g penne
11

Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de penne net gaar. Volg de instructies op de verpakking.

12

Meng de pasta onder de tomatensaus met balletjes en schep alles in een vuurvaste ovenschaal.

80 g paneermeel, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie
13

Meng het paneermeel met de geraspte parmezaan en wat olijfolie. Verdeel het over de ovenschotel.

14

Zet de schotel 10 minuten onder een hete grill voor een knapperig korstje.