Kruid de stovende groenten met een flinke snuif oregano, een snuif kaneel, enkele laurierblaadjes, een kaneelstokje, een flinke snuif tijm en de kruidnagels.
7
Haal het vlees van het vuur en laat even uitlekken. Voeg vervolgens toe aan de stovende groenten en meng onder elkaar.
1 een flinke eetlepel Tomatenpuree
8
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken.
1 scheutje rode wijn
9
Giet er de rode wijn over en laat deze inkoken.
500 g bucatini
10
Kook de pasta 1 minuut minder als vermeld staat op de verpakking.
40 g boter, 60 g bloem
11
Laat de boter smelten in een pot en voeg er de bloem aan toe. Meng het geheel tot een stevige roux en laat even drogen op het vuur.
2 blik Tomatenblokjes, 690 g Tomaten passata
12
Doe de tomatenblokjes en de passata bij de saus en meng het geheel onder elkaar.
0,6 l melk
13
Blus de roux met de melk. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
100 g Parmezaanse kaas
14
Rasp de parmezaan in een kom en zet even aan de kant.
olijfolie
15
Neem de ovenschalen en giet er een scheutje olijfolie in.
16
Giet de pasta af en verdeel de helft van de pasta over de twee ovenschalen. Lepel er wat van de saus over. Verdeel ook de andere helft van de pasta over de ovenschalen.
50 g feta
17
Doe een deel van de feta met de geraspte Parmezaanse kaas bij de bechamelsaus en meng het geheel onder elkaar.