Instructies
4 personen
1 een flinke klont boter
1
Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
4 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof de ui aan in de hete vetstof.
1.000 g pastinaak
3
Schil de pastinaak en snijd ze in grote stukken. Laat meestoven in de casserole.
0,5 knolselders
4
Doe vervolgens hetzelfde met de knolselder.
3 teentjes Look
5
Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
3 aardappelen
6
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken boven de casserole. Meng ze onder de rest van de groenten.
1 preistronken
7
Verwijder het kontje en het groene deel van de preistengel en snijd de stengel in grote stukken. Voeg ook toe aan de casserole.
3 l groentebouillon
8
Blus het geheel met de groentebouillon en breng de soep aan de kook.
1 el miso pasta
9
Breng de soep op smaak met de misopasta.
rozemarijn, tijm, laurierblaadjes
10
Maak een bouquet garni van rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Voeg toe aan de soep met een flinke snuif witte peper en zout.
11
Zet het deksel op de casserole en laat de soep rustig verder garen.
0,5 dl maïs olie, 0,5 dl olijfolie, 1 bosje koriander
12
Doe de maïsolie en de olijfolie met de bussel koriander in de pot van de blender.
13
Laat de machine 10 minuten draaien, tot je een groene olie bekomt.
14
Neem een neteldoek en maak ze vochtig. Plaats een zeef in een kom en leg er het neteldoek bovenop.
15
Giet de olie door het neteldoek en de zeef in de kom. Zet de gladde korianderolie even aan de kant.
16
Mix de soep fijn.
17
Lepel wat van de soep in een kommetje.
2 pakje rivierkreeftjes
18