Instructies

4 personen
4 uien
1

Snij de uien grof en stoof ze aan.

3 teentjes Look
2

Plet de look en voeg hem toe.

3 pastinaak (afhankelijk van de grootte), knolselders
3

Snij de pastinaak en de knolselder grof en voeg ze toe.

1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 3 l groentebouillon
4

Voeg de kruidentuil en de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.

5

Voeg een snuif witte peper toe.

1 bosje lava's, 1 bosje platte peterselie
6

Kook de blaadjes van de lavas en de peterselie kort in water met bicarbonaat.

1 pastinaak (extra)
7

Snij de laatste pastinaak in reepjes.

8

Giet de lavas en de peterselie door een zeef en spoel met koud water.

0,2 l olie met neutrale smaak, jalapenopepers
9

Doe de lavas en peterselie met de olie, de schijfjes jalapenopeper, een beetje van het sap van de pepers en een snuif zout in een maatbeker en mix fijn.

10

Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep glad.

0,1 l Room, 2 el mosterd
11

Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout en mosterd.

12

Breng de soep weer aan de kook en laat de reepjes pastinaak even meekoken.

donker zuurdesembrood, 1 teentje Look
13

Snij het brood in blokjes en bak ze met wat fijngesneden look in boter.

14

Werk de soep af met de lavasolie en lookcroutons.